Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, puszyste i "mięsiste" muffiny z czekoladą. Łatwy przepis!
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Przygotować formę na 12 mufinek i wyłożyć wgłębienia papilotkami.
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, dokładnie wymieszać.
Dodać drobno posiekaną czekoladę lub dropsy czekoladowe i ponownie wymieszać.
Do drugiej miski wbić jajka, dodać mleko, cukier, cukier wanilinowy oraz olej lub roztopione masło, całość wymieszać np. rózgą.
Wlać do miski z suchymi składnikami i delikatnie oraz powoli mieszać łyżką do połączenia się składników (mieszamy tylko do momentu aż zniknie surowa mąka).
Ciasto wyłożyć do papilotek w formie na muffiny i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 - 25 minut, do suchego patyczka.