Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z jagodami i kruszonką
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Przygotowanie Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników, na końcu dodać mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Jagody wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć na durszlak. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łopatki. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek, wierzch posypać kruszonką wg uznania. Piec w temperaturze 180 °C przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego,