Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają lekko kwaskowaty posmak pigwy. Są puszyste, a dzięki kruszonce przyjemnie chrupkie. Wykonanie nie zabiera zbyt dużo czasu. Z podanych proporcji wychodzi piętnaście babeczek. Serdecznie polecam mój przepis.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1007
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1007
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Foremkę na muffinki wyłożyłam papierowymi papilotkami. Obydwie mąki przesiałam do miski. Dodałam proszek do pieczenia, sodę i cukier. Wymieszałam wszystkie składniki. Dodałam olej, mleko, aromat cytrynowy. Wyrabiałam ciasto mikserem. Następnie dodawałam po jednym jajku i cały czas miksowałam. Gotowe ciasto nałożyłam do połowy papilotek. Na to obraną i pokrojoną na cząstki pigwę.
Płatki owsiane, a potem orzechy zmieliłam w młynku do kawy. Dodałam do nich cynamon, miękkie masło i cukier. Zarobiłam kruszonkę, którą następnie wyłożyłam na wierzch muffinek. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut.