Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini muffinki, maxi przyjemność!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier. W drugiej misce zmiksować ze sobą jajka, miękkie masło i mleko. Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać (tak, aby otrzymać gładką masę). Gotową masą wypełnić foremki na muffinki do 1/3 wysokości. Do każdej nałożyć po łyżeczce serka mascarpone i ponownie masę (całość nie powinna sięgać wyżej niż 3/4 wysokości foremki), udekorować malinami. Wstawić do piekarnika, piec przez 25 minut. Po upływie czasu wyjąć i ostudzić. Gotowe.