Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z kremem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 117
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 117
Składniki
<strong>:</strong>
Margarynę wrzuć do rondelka, roztop i przestudź. Dodaj jajka, wodę i wymieszaj.
Mąkę przesiej, dosyp proszek do pieczenia, cukier puder i wszystko razem połącz. Wrzuć 2/3 szklanki umytych i wysuszonych jagód. Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Ciasto wylej do 3/4 wysokości.
Piecz 25 minut w piekarni- ku rozgrzanym do 200oC. Następnie odstaw do ostudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder, mascarpone i resztę jagód. Zmiksuj blenderem i przełóż na muffinki.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV