Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki morelowe z dżemem i migdałami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Morele osączamy na sicie. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy. Dodajemy rum i przesianą mąkę. Na koniec leciutko mieszamy z pianą ubitą z białek z dodatkiem szczypty soli.
Muffinkowe foremki natłuszczamy, obsypujemy mąką krupczatką (lub bułką tartą) i napełniamy ciastem. Do środka każdej babeczki wkładamy połówkę osączonych moreli. Wgłębienia po pestkach napełniamy dżemem truskawkowym lub morelowym, na którym kładziemy po jednym migdale.
Ułożone na blasze foremki wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Wyjmujemy i studzimy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia