Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki leniwe lewki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Wsyp do miski mąkę, cukier, proszek oraz cukier waniliowy. Dodaj roztopione masło, mleko i jaja. Wymieszaj. Wyłóż ciasto do papierowych foremek (3/4 ich wysokości). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 25 minut.
Przygotuj karmelową polewę. Do małego rondelka wsyp brązowy cukier, dodaj mleko oraz masło. Trzymaj na małym ogniu, dopóki cukier się nie roztopi. Doprowadź na moment do wrzenia i zdejmij z kuchenki. Studź przez około 15 minut.
Udekoruj gotowe muffinki masą karmelową. Obsyp je wiórkami (grzywa). Namaluj wąsy z polewą czekoladową, w miejsce oczu połóż czekoladowe groszki.
czas przygotowania: ok. 60 minut, 350 kcal, cena porcji: ok. 2 zł, dla 12 osóbŹródło: Olivia