Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki jogurtowe z jagodami i kruszonką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki 1,10 zł
Kruszonka: Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne masło, zagniatamy. Wkładamy do lodówki. .2. Ciasto: W jednym naczyniu mieszamy wszystkie suche ciasta, w drugim mokre. Mokre wlewamy do suchych, mieszamy, a następnie dodajemy wcześniej umyte i osuszone jagody. Delikatnie łączymy wszystkie .
Ciastem napełniamy foremki do pełna. Na wierzch rozkruszamy palcami schłodzone ciasto z lodówki. Pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC.
Wartość odżywcza jednej sztuki 155 kcal Białko 3,4 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia