Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej. Dolej mleko, wymieszaj ciasto mikserem. Dodaj połowę jagód. Delikatnie przemieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż kawałkami pergaminu. Napełnij ciastem do 2/3 wysokości foremek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz około 25 minut.
Przygotuj krem: Masło utrzyj z cukrem pudrem. Odłóż garstkę jagód do dekoracji, resztę zmiksuj z serkiem i utrzyj z masą maślaną. Przełóż krem do szprycy i wyciśnij rozetki na wierzch ostudzonych ciastek, udekoruj jagodami.
40 min •Sztuka: 295 kcal •Cena sztuki: 1,35 złŹródło: Naj