Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze muffinki ;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Do miski przesitkuj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao i cukier puder i cukier waniliowy. Gorzką czekoladę zetrzyj i dodaj do suchych składników.
Do drugiej miski wlej mleko, dodaj olej, łyżkę masła i aromat. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do płynnych składników wsypuj stopniowo i powoli suche i dokładnie mieszaj.
Ciastem napełniaj foremki muffinkowe (mniej więcej do 2/3 wysokości), a następnie w każdym zanurz pół kostki czekolady mlecznej. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 20 min.
Przestygnięte muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i dowolnie udekorować.