Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są to bardzo proste w wykonaniu smaczne muffinki :)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 62
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 62
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, a w drugim naczyniu olej, mleko i jajko. Połączyć składniki, tak aby ciasto było grudkowate. Rozdzielić na 2 części.
Do jednej części ciasta dodać aromat waniliowy - mniej więcej łyżeczkę; rozmieszać. Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić lekko i dodać do drugiej części ciasta. Rozmieszać aby zabarwiło się na brązowo.
Do formy muffinowej włożyć papilotki. Do papilotek nakładać na zmianę ciasto ciemne i jasne. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C. Jeśli drewniany patyczek wbity w ciasto będzie suchy po wyjęciu - mufinki gotowe. Smacznego