Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, owocowa szybka i łatwa muffinka, która zawsze nam wyjdzie. Idealna na rozpieszczenie podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych łasuchów. Dodatkowo proste, ale za to jak efektowne przyozdobienia muffinki nadaja jej wyjątkowego chrakteru, które nacieszy nie jedno oko.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 19
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1169
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 19
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1169
Składniki
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól. Mieszamy łyżką. (składniki suche)
Ubijamy jajko.
Dodajemy maślankę.
Dodajemy cukier.
Dodajemy masło. Miksujemy.
Dodajemy do składników mokrych stopniowo mieszankę z mąką. Delikatnie mieszając łyżką. Nie miksujemy.
Wsypujemy delikatnie borówki. Mieszamy delikatnie łyżką.
Wykładamy blaszke muffinkową papilotkami. Każda papilotkę napełniamy ciastem do ok 3/4 jej wysokości. Wkładamy do nagrzango do 200 stopni C piekarnika na ok. 15-18 minut.
Studzimy muffinki. Dopiero na ostudzone muffinki nakładamy krem. W przeciwnym raze krem się nam rozpuści.
Ubijamy śmietankę na sztywno. Tak aby powstała nam bita śmietana.
Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Łączymy ubite mascarpone z bitą śmietaną. Miksujemy aż powstanie delikatny, puszysty krem :-)
Przyozdabiamy muffinki kremem używając specjalnych gadżetów do wyciskania kremu. A na wierzch posypujemy kolorowymi perełeczkami z cukru, startą czekoladą, wciskamy borówki:-) Ale zabawa!