Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Składniki
Owoce pokroić na mniejsze kawałki.Cytrynę sparzyć.Zetrzeć z niej skórkę. Wycisną sok.Ricottę albo twarożek wymieszać z likierem, cukrem, sokiem i skórką z cytryny.Śmietanę ubić,połączyć z serem.Masą napełnić wyłożone przezroczystą folią miseczki.Wstawić na 5-6 godzin do zamrażalnika.10 minut przed podaniem deser przełóż na talerzyki.udekorować porzeczkami i mięto.Posyp cukrem pudrem