Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Młode warzywa na roszponce"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj starannie, opłucz i ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości (18-20 minut). Odlej, pozostaw do przestudzenia, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
W osobnym naczyniu ugotuj umyte młode buraki (10-15 minut). Gdy będą miękkie, odlej je, ostudź, obierz i pokrój w kosteczkę. Cebulę cukrową oczyść, poszatkuj. Roszponkę opłucz, osusz. Przełóż do salaterki. Dodaj ziemniaki, cebulę i buraczki.
Przygotowane sałatki starannie wymieszaj. Przygotuj gęsty sos ze śmietany i majonezu. Dopraw go do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Polej sałatkę tuż przed podaniem na stół.
Porcja – 250 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety