Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta słodko-kwaśna"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę posiekać, kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, zeszklić cebulę, dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem, po czym dusić, aż zmniejszy objętość. Dolać nieco wody i dalej dusić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać posiekany koperek. Dodać ocet z cukrem i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Schab pokroić na grube paski, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć paski schabu i dodać do kapusty.
W wersji dla jaroszy przygotuj kotleciki serowe. Kawałki sera żółtego panieruj w jajku i bułce tartej i smaż na oleju.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium