Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowy przekładaniec"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Czas przygotowania: 85 minut (bez czasu oczekiwania). 1 porcja: 310 kcal. Cena porcji: 60 gr
Połowę margaryny i miód włóż do garnka, podgrzewaj, mieszając, aż się stopią. Mąkę przesiej z proszkiem do miski. Dosyp cukier. Wbij jajka. Dodaj margarynę z miodem. Zagnieć ciasto. Trzy jednakowe blachy wyłóż pergaminem.
Ciasto rozdziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj. Placki ułóż na blachach. Piecz po około 15 minut w 180 st. Mleko zagotuj. Wsyp kaszkę, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Polewę stop, przestudź.
Zimną kaszkę utrzyj drewnianą pałką z resztą margaryny. W czasie ucierania porcjami wsyp cukier puder.
Wystudzone placki przełóż kremem z grysiku. Lekko dociśnij. Oblej polewą i posyp orzechami. Odstaw na dobę, by ciasto można było łatwo pokroić. .Źródło: Tina