Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser, który można zrobić kilka dni przed przyjęciem lub świętem. Smakuje dosłownie wszystkim:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną. Dodać sodę rozpuszczoną w mleku. Dodać także pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i chłodzić ok. godzinę. Piec około 10 minut w 180 stopniach. Jeden placek upiec z polewą orzechową.
Do polewy orzechowej należy rozpuścić margarynę, miód i cukier. Dodać orzechy i chwilę podrzewać. Wyłożyć na jeden z surowych placków i upiec.
Do kremu budyniowego należy ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Masło w temperaturze utrzeć na puch, dodawać po łyżce ostudzony budyń oraz ekstrakt wanilinowy.
Aby złożyć placek należy dać jeden placek, posmarować go powidłami, dać połowę kremu, drugi placek, powidła, reszta kremu oraz placek z polewą orzechową.