Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa panna cotta"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1218
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1219
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1218
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1219
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości wody, odstaw do napęcznienia. Kremówkę podgrzej z 3 łyżkami cukru oraz miodem. Do gorącej masy wlej napęczniałą żelatynę. Dodaj roztarte ziarenka z rdzenia wanilii. Całość bardzo starannie rozmieszaj.
Przygotowaną masę zdejmij z ognia, lekko przestudź. Rozlej do miseczek. Odstaw do całkowitego ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby deser stężał.
Śliwki opłucz, wypestkuj i pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zasyp kilkoma łyżkami cukru, przemaż. Wlej czerwone wino, dodaj mielony cynamon i gwiazdkę anyżu. Ogrzewaj 5 minut. Deser wyjmij na talerzyki, polej sosem, ozdób miętą.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety