Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miód rozgrzewający"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
Zalej wodą i gotuj wszystkie przyprawy i skórki przez 3-4 minuty.
Zrumień cukier na karmel, uważając, aby się nie przypalił. Gdy się rozpuści i zbrązowieje, zdejmij z ognia, dodaj miód i wymieszaj. Dodaj do miodowej zaprawy wodę z przyprawami i spirytus, następnie przelej do dużego słoja i odstaw na dwa tygodnie.
Co jakiś czas potrząsaj słojem. Po tym czasie przecedź nalewkę do butelek i po kolejnych dwóch tygodniach można pić. Oczywiście z umiarem, choć trudno, bo pyszny.Źródło: Olivia