Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miniszarlotki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5028
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5028
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
Ciasto: posiekaj, zagnieć ciasto. Włóż na godzinę do lodó wki. 1/3 ciasta dalej trzymaj w lodówce, 2/3 cienko rozwałkuj. Wytnij duże kółka, wylep natłuszczone foremki na minitarty. Ponakłuwaj, posyp bułką tartą. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj (jeśli puszczą sok, lekko je odciśnij). Napełnij babeczki. Resztę ciasta cienko rozwałkuj, wałkiem do robienia dekoracji wytnij kratkę, ułóż na babeczkach (ew. radełkiem wytnij paski i ułóż krateczkę).
Piecz 15-20 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie