Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od jakiegoś czasu "chodził" za mną sernik :-), a że duża blacha, to straszne szaleństwo, zdecydowałam się na jego mini wersję, taką "na ząb" :-) w dodatku z moim ulubionym likierem jajecznym :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Spód: Ciastka pokruszyć drobno i połączyć z roztopionym masłem, powinny wyglądac jak mokry piasek. Przygotować foremki do muffinek i papilotki (u mnie z tej porcji wyszły 24 serniczki). Masę ciastkową wyłożyć do papilotek i docisnąć łyżeczką.
Masa serowa: wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować na gładką masę (będzie bardzo rzadka). Na końcu dodać kawałki czekolady i wymieszać łyżką. Gotową masę wylać na spody z ciastek. Piec ok. 40-45 min. w temp. 170 stopni. Ostudzić i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem można obsypać cukrem pudrem lub tak jak u mnie startą czekoladą. Smacznego :-)