Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipączuszki"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2033
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 139
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2033
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 139
Składniki
Przepis przysłała Joanna Święcicka z Łupińca
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.</strong>
Mąkę przesiej, dodaj cukier i sodę, wymieszaj. Dodaj śmietanę, serek i jajko, wyrób miękkie ciasto (ciasto może się delikatnie kleić, nie należy dosypywać zbyt dużo mąki, bo pączki mogą będą twarde). Uformuj małe kulki.
Olej rozgrzej na patelni, włóż pączki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz na ręczniku papierowym, ostudź. Pączuszki napełnij konfiturą, np. szprycą z podłużną cienką końcówką. Obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie