Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Pokruszone drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem. Dodaj płaską łyżkę mąki i wlej rozczyn do zagłębienia w mące. Przykryj ściereczką i pozostaw na 20 minut.
Do wyrośniętego rozczynu dołóż pozostały cukier, rozpuszczone masło, żółtka, alkohol i szczyptę soli.
Wyrób z mąką gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, po czym uformuj małe pączki i ponownie zostaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączusie na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do ucieranego białka dodawaj stopniowo cukier puder aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gotowym lukrem polej ostudzone pączki.Źródło: Kurier TV