Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługo Tłusty Czwartek, czas więc na wypróbowanie nowych przepisów na pączki. Zwłaszcza, że te tradycyjne są czasochłonne i nie zawsze wychodzą. Za to te malutkie – takie na raz, są bardzo proste w przygotowaniu i przede wszystkim szybkie. A w smaku – pychotka!
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto jest dość kleiste, nasze pączki możemy robić więc na dwa sposoby - posypując dłonie mąką kształtujemy malutkie pączki lub możemy nakładać je na rozgrzany olej łyżką. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy bardzo mocno olej (czy olej jest odpowiednio rozgrzany sprawdzimy przez włożenie kawałka ciasta - jeżeli zacznie "syczeć" i od razu wypłynie na powierzchnię - to znaczy, że olej jest gotowy) i smażymy nasze pączki na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Po upieczeniu odsączamy je na ręczniku papierowym, przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Z przepisu wyszło mi 40 mini pączków.