Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki z piekarnika to super smakołyki dla dzieciaków i dorosłych.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 232
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 232
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy aby było ciepłe, mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy na 15 minut aż drożdże zaczną pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy pozostałe składniki i rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około 1,5 godziny przykryte ściereczką. Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy kieliszkiem kółeczka. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)