Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną słodką propozycje wielkanocną - małe mazurki. U nas w domu sa numerem jeden. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i Mąż, któremu właśnie zawdzięczam ten przepis, a ściślej mówiąc Teściowej :) Mazurki są niebywale kruche i ozdobione mnóstwem przepysznych bakali. Nie tylko wspaniale smakują, ale też przyozdobią wielkanocny stół czy koszyczek do święconki. Przepis jest niebywale łatwy, więc idealnie nadadzą się do wspólnego rodzinnego pieczenia. Zapraszam :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko, dodać pokrojone masło, cukier i żółtka. Wszystkie składniki razem rozdrobnić i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę.
Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm i wykrawać okrągłe ciastka, wielkość wg uznania. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 7-10 min.
Zimne ciastka dekorować według własnego uznania.
Smacznego :)
;)