Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2023
Wszyscy uwielbiamy słodkości. Nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi łakoci. A dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny i do tego zdrowy deser, który polubią nawet dzieci!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1029
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1029
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Składniki
Mleko migdałowe gotujemy, dodajemy tapiokę i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnuszka, lekko podlewamy wodą i gotujemy aż się rozpadną.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Schłodzony deser dekorujemy świeżą miętą.