Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 138
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2763
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 111
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 138
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2763
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 111
Składniki
Z mąki, 6 dag cukru pudru, szczypty soli, żółtka i 15 dag masła zagnieć kruche ciasto. Odłóż na 30 min do lodówki.
Migdały podpraż na suchej patelni, ostudź, wymieszaj z resztą cukru pudru i budyniem. Dodaj pozostałe masło, jajka i śmietankę, utrzyj na krem.
Gruszki obierz, przekrój na połówki, pozbaw nasion. Skrop sokiem z cytryny. Foremki wylep schłodzonym ciastem. Nałóż migdałowy krem i połówki gruszek.
Piecz 40 min w 180 st. Ciepłe, posmaruj marmoladą, wystudź.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety