Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14406
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14406
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj żółtka, śmietanę, miękkie masło, cukier, spirytus i kilka kropli olejku. Wyrób elastyczne ciasto. Zbijaj je wałkiem, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Ciasto podziel na 3 części i bardzo cienko rozwałkuj. Z każdego placka wykrój krążki o innej średnicy, np. 4, 5 i 6 cm.
Układaj na sobie po trzy krążki różnej wielkości, aby się zlepiły, posmaruj je na środku odrobiną białka.
Dociśnij środek palcem, aż brzegi lekko się uniosą. Smaż z obu stron na oleju. Posyp cukrem pudrem zmieszanym z migdałami.Źródło: Naj