Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe gwiazdki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Obrane migdały zmiel na pył. Dodaj wszystkie suche i dokładnie je wymieszaj razem z posiekanym zimnym masłem.
Zagnieć ciasto, ulep gładką kulę i owiń ją folią spożywczą. Schłodź ją w lodówce przez 30 minut, a następnie rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 4 mm.
Przy pomocy foremek wykrój gwiazdki. Ułóż je na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180oC.
Wyjmij po kwadransie i wystudź. Przygotuj z nich prezenty na święta lub polej je lukrem i zjedz natychmiast.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV