Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 71
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 71
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Składniki
Ciasto: mleko zagotuj. Wrzuć czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Mąkę połącz z kakao i proszkiem. Dosyp cukier. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Wymieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Nałóż porcje ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Krem: z mleka, budyniu i cukru ugotuj gęsty budyń. Miętę zmiksuj, przetrzyj.
Budyń wystudź, utrzyj, porcjami dodając masło i przetartą miętę. Krem przełóż do szprycy cukierniczej, wyciśnij rozetkę na każdą muffinkę. Udekoruj.Źródło: Naj