Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Płaty lasagne lekko podgotuj w osolonym wrzątku. Odcedzone pokrój na kwadraty.
W garnku rozgrzej olej. W metalowej natłuszczonej chochli rozłóż płat. Dociśnij go tak, by nadać mu kształt koszyczka.
Zanurz chochlę z makaronem, przytrzymując go łyżką. Kiedy się porządnie zarumieni, umieść go na papierowym ręczniku.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiksem. Połącz z serem, likierem oraz posiekaną miętą.
Nałóż mus do koszyczków. Podawaj schłodzone.Źródło: Telemax