Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mieszanka warzywna z rozmarynem"
Szybka i smaczna
Odsłon: 1670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 154
Szybka i smaczna
Odsłon: 1670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotuj marynatę: rozgnieć ząbki czosnku z solą i drobno posiekaj. Dodaj oliwę, sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj. Cebulę i ziemniaki obierz. Pokrój je w połówki, podobnie pokrój dymkę. Cukinię pokrój w podłużne plastry, cytrynę w plasterki.
Z papryki wytnij gniazdo nasienne i pokrój ją w ćwiartki. Ziemniaki podgotuj, aż będą półtwarde. Wystudź, dodaj do reszty warzyw z marynatą, korą cynamonu, liśćmi laurowymi, czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na godzinę do lodówki. Warzywa piecz skropione oliwą w temperaturze 180 stopni C (ok. 40 minut). Podawaj posypane fetą.
• 60 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 złŹródło: Show