Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo bardzo czekoladowe, chrupiące i aromatyczne ciastka, coś w sam raz dla czekoholików :-)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1125
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1125
Składniki
25 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zostawić do ostygnięcia. Resztę czekolady pokroić w kostkę. W misce wymieszać mąkę, sodę, sól i kakao. W osobnej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną stopioną czekoladę, nadal ucierając. Do czekoladowej masy dodać jajka i dobrze utrzeć. Wsypać suche składniki, zmiksować. Na samym końcu wmieszać łyżką kawałki czekolady. Ciasto wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej łyżeczką). Piec ok. 15 min. w temp. 170 stopni. Smacznego :-)