Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek różany z płatkami migdałowymi"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Mąkę przesiej. Dodaj masło, margarynę, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i sól, zagnieć. Ciasto włóż na godzinę do lodówki. Podziel na dwie części – 1/3 i 2/3. Większą część rozwałkuj, wyłóż spód tortownicy, ponakłuwaj.
Z drugiej części uformuj wałek. Zrób z niego brzeg i różę, smarując wcześniej miejsca przyklejania białkiem. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź. Posmaruj konfiturą różaną, posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie