Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mąkę, masło i cukier posiekaj nożem. Dodaj żółtka i śmietanę, możesz dodać też łyżeczkę proszku do pieczenia. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, wstaw do lodówki na godzinę.
Pomarańcze umyj. Dwie pokrój na plastry ze skórką, dwie obierz ze skórki i albedo, pokrój, ugotuj z cukrem. Ciasto rozwałkuj, nadaj mu kształt jajka, z reszty zrób wałek, skręć i zrób z niego brzeg. Wierzch ciasta posmaruj białkiem, ułóż marmoladę pomarańczową i pomarańcze. Piecz 30 minut w temperaturze 180o C, wyjmij, wystudź. Udekoruj jajeczkami.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień