Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy z dżemem z porzeczki"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Masło posiekaj z mąką i proszkiem. Dodaj żółtka, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, posmaruj dżemem. Masa: białka ubij z cukrem.
Dodaj orzechy i bułkę tartą, połącz. Posmaruj ciasto. Piecz 40 min w 180°C. Dekoracja: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając mleko, aromat i sok z cytryny. Z masy uformuj bazie, z rozpuszczonego kakao zrób gałązki. Resztę masy zmiksuj z masą krówkową, rozetkami udekoruj brzeg mazurka.Źródło: Chwila dla Ciebie