Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek migdałowy"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Zagnieć ciasto, owiń w folię, schłodź 30 min. Odłóż 1/4, resztą wylep formę (śr. 22 cm) i wstaw na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Odłożone ciasto rozwałkuj cienko, pokrój radełkiem na paseczki.
Kiedy spód się zezłoci, wyjmij go, trochę ostudź, posmaruj kremem czekoladowym. Na wierzchu ułóż kratkę z paseczków. Wstaw ponownie do piekarnika, zapiekaj do lekkiego zrumienienia.
Wiśnie dokładnie osącz. Wyjmij mazurek z pie karnika, wystudź. W pola kratki włóż po jednej wisience.
<strong>Przepis przysłał Radek Sikorski z Suwałk</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie