Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy z orzechami i morelami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Walentowicz z Inowrocławia
Mąkę przesiej, dodaj żółtko, sól i masło. Posiekaj, dodaj śmietanę i cukier puder, szybko wyrób. Ciasto chłodź godzinę. Rozwałkuj na grubość ok. 6 mm. Ułóż na blasze.
Nadmiar odetnij, uformuj dekoracyjny brzeg. Piecz 15-20 min w 180°C. Masę kajmakową lekko podgrzej, posmaruj ostudzone ciasto. Udekoruj bakaliami i stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie