Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 186
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 186
Składniki
Masło zagnieć z mąką, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami i śmietaną. Ciasto schładzaj 30 minut. Potem rozwałkuj i wytnij kwiatek. Piecz 20 minut w 180 st. Po wystudzeniu posmaruj kajmakiem. Udekoruj orzechami i lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Spód mazurka będzie niezwykle kruchy, jeśli ciasto zagnieciesz z żółtkami ugotowanymi na twardo. Pamiętaj, by przed dodaniem do mąki przetrzeć je przez gęste sitko.Źródło: Tina