Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek budyniowy z aromatem rumowym"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 961
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 961
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina
Ciasto: zagnieć, schłodź. Ciasto podziel na pół, wylep dwie foremki. Piecz 30 min w 180°C. Masa budyniowa: 150 ml mleka rozrób z budyniem, żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotuj gęsty budyń na reszcie mleka. Ostudź.
Masło utrzyj, dodając budyń, cukier puder i aromat rumowy. Polewa: stop. Jedno ciasto posmaruj masą budyniową, przykryj drugim. Ozdób polewą i bakaliami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie