Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańska harira"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Obraną cebulę i marchewkę pokrój w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzej olej, przesmaż na nim warzywa ze wszystkimi przyprawami.
Następnie dodaj pomidory razem z przecierem. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i duś 5 minut.
Potem dołóż namoczoną wcześniej soczewicę, zalej wodą i dopraw solą. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj do czasu, aż czerwona soczewica się rozpadnie.
Około 3 minuty przed wyłączeniem dorzuć ciecierzycę. Gotową zupę posyp kolendrą.
Czas: 50 min, 1 porcja = 170 kcalŹródło: Kurier TV