Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowiec"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Marchewki zetrzyj, połącz z sokiem z limetki. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Marchewki, migdały, mąkę, proszek i żółtka połącz, dodając na koniec pianę. Piecz 50-60 min w 170°C. Ostudź. Jogurt wymieszaj z miodem. Ciasto rozkrusz. W szklankach układaj warstwy ciasta i jogurtu. Udekoruj przesianym kakao.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie