Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchewka w miodzie"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w grube słupki. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut. Wyjmij, osącz. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Na dużej patelni rozgrzej 5 dag masła. Wrzuć marchewki.
Polej je płynnym miodem oraz octem winnym. Smaż, mieszając, 2-3 minuty. Dodaj krążki cebuli. Jeszcze chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp obficie posiekanymi ziołami.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 120 kcal, cena 1,10 zł.Źródło: Świat kobiety