Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marcepanowy mazurek"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
na ciasto zagnieć i schłodź w lodówce. Podziel je na pół i rozwałkuj. Wylep blachę, tworząc wokół ozdobny wałeczek. Przygotuj też kilka elementów do dekoracji. Piecz całość 20 minut w 180°C.
Zmielone migdały utrzyj z cukrem pudrem i dodaj kilka kropli aromatu oraz soku z cytryny. wymieszaj i wypełnij nimi wnętrze ciasta.
Lukier wykonaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym zalej nim masę marcepanową.
Wierzch mazurka udekoruj bakaliami, migdałami oraz kawałkami ciasta, polanymi roztopioną czekoladą.
60 minut
Stopień trudności: trudne
Kalorie: 400
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Super TV