Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marcepanowe babeczki"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Formę posmaruj tłuszczem, oprósz mą- ką. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Marcepan zetrzyj drobno, utrzyj z jajkami, 125 g cukru pudru i cukrem waniliowym.
Gdy masa będzie puszysta, jasnokremowa, porcjami wlewaj olej. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj barwnik spożywczy. Utrzyj mikserem.
Do szprycy cukierniczej przełóż 1/3 ciasta. Do każdego wgłębienia w formie wciśnij porcję ciasta do 2/3 jej głębokości. Resztę ciasta schowaj do lodówki. Babeczki wstaw do rozgrzanego do piekarnika na 10 minut. Studź je w formie 5 minut, potem wyjmij i poczekaj, aż całkiem wystygną.
Formę, umyj, osusz, ponownie posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Włóż do niej kolejną porcję ciasta wyjętego z lodówki. Piecz babeczki tak jak poprzednio. Przed podaniem oprósz ciastka cukrem pudrem.Źródło: Twój Styl