Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łatwo i bez użycia miksera. Jest to słodkość o wyjątkowym połączeniem tradycji, prostoty i absolutnie obłędnej czekoladowej przyjemności.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1942
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1942
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Na dno foremki o wymiarach 24x24 cm. wykładamy około 18 herbatników.
Do rondelka wlewamy 700 ml. mleka, masło, cukier i zagotowujemy. W osobnym naczyniu mieszamy resztę mleka z kaszą manną. Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować wlewamy mleko z kaszą manną. Od razu dodajemy też kakao. Mieszamy cały czas, aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie przelewamy na herbatniki w foremce. Od razu na ciepła masę wykładamy warstwę około 18-stu herbatników. Pozostawiamy ciasto do wystudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki.
Do rondelka wlewamy mleko lub wodę, dodajemy masło, cukier i kakao. Mieszamy podgrzewając, aż składniki się połączą (nie gotujemy). Ciepłą polewę wylewamy na schłodzone ciasto. Posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.