Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mandarynkowa babka"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Wymieszaj w garnku wszystkie soki. Podgrzej lekko i dodaj cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Zalej żelatynę wrzątkiem, wymieszaj i rozpuść. Dodaj do soku.
Przelej galaretkę do formy na babkę (poj. 1 litr) i wstaw do lodówki na minimum 5-6 godzin. Przetrwa w lodówce nawet tydzień.
Przed podaniem wyłóż na paterę.
Zrobisz to bez trudu, jeśli wcześniej włożysz formę na chwilę do garnka z gorącą wodą.
Czas 45 min, 20 porcji, 111 kcal.
Żelatynę najlepiej dodawać do wrzątku stopniowo, cały czas mieszając.
Jeżeli powstaną grudki, wstaw naczynie do miski z gorącą wodą i dokładnie wymieszaj.Źródło: Olivia