Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe serce"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem octu. Ubijając, dosypywać stopniowo cukier puder. Gdy piana stanie się szklista, dodać kilka kropli barwnika spożywczego i dokładnie, ale bardzo delikatnie, wymieszać.
Na blasze wyłożonej pergaminem uformować dwie bezy w kształcie serc. Suszyć ok. 45 minut w temperaturze 140°C (najlepiej z termoobiegiem).
Śmietankę ubić z fixem i kroplą zapachu. Rozłożyć na wystudzonych bezach, udekorować owocami i pudrem.
Ocet dodany do masy białkowej sprawia, że nie podchodzi ona wodą. Nie jest wyczuwalny w bezie.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium