Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowe miniserniczki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 322
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 322
Składniki
Twaróg zmiel trzykrotnie w maszynce do mięsa. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem na jasny puszysty krem. Dodaj ser, jogurt, aromat waniliowy oraz budyń. Krótko wymieszaj do połączenia składników.
Wgłębienia w foremce na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Na spód każdej włóż po ciastku i napełnij je masą serową. Do każdego serniczka wetknij 2–3 maliny. Wierzch babeczek możesz ewentualnie dodatkowo posypać pokruszonymi ciastkami (takimi samymi, jakie są na spodzie).
Serniczki zapiekaj ok. 20 minut w temp. 170 st., aż wierzch delikatnie się zrumieni, a masa serowa zetnie. Ostudź babeczki przy otwartym piekarniku, a następnie schłodź je w lodówce (najlepiej bowiem smakują na zimno).
Konfiturę malinową lekko podgrzej i przetrzyj przez gęste sitko. Gdy masa ostygnie, posmaruj nią wierzchy ostudzonych serniczków. Na każdym ułóż po kilka świeżych malinek. Przed podaniem babeczki oprósz przesianym przez gęste sitko cukrem pudrem.
45 min + chłodzenie.Źródło: Tina